aprilie 10, 2007

Renovari


Autor: Cristi Mirea, Foto: Cristi Mirea
În momentul de faţă, Periamul se află în diferite faze de renovare.
Primul lucru care se observă se află la intrarea în localitate unde se pregăteşte locul pentru o nouă inscripţie cu numele localităţii. Soclul este deja construit şi s-au instalat două coloane din marmură care vor sustine numele. Am auzit că numele va fi trecut bilingv, în română şi germană.
Parcul a fost pregătit pentru sărbătorile pascale. În acest sens băncile şi coşurile de gunoi au fost revopsite în verde si rondoul din mijlocul parcului a fost săpat. De asemenea copacii au fost văruiţi. Am uzit că se vor mai monta în curând noi coşuri de gunoi în parc.

În faţa primăriei lucrările de pavare au evoluat, acum conturându-se deja modul în care va arăta în final. A mai rămas de pavat porţiunea din faţa Poliţiei şi să se realizeze bordurile de beton astfel ca să se poată da în folosinţă parcarea.


La intrarea în parcarea primăriei s-a instalat un stâlp pe care s-a montat un afişaj electronic pe care rulează anunţuri. Astfel primăria a urat periamoşenilor sărbători fericite. Afişajul prezintă de asemenea ora exactă şi temperatura în grade Celsius.


Deşi s-a terminat de ceva vreme renovarea la grădiniţă, acum public şi o imagine care vă arată clădirea care acum are un aer modern, aşa cum trebuie să fie o astfel de instituţie.

(c) 2007 Textul şi fotografiile pot fi reproduse sau republicate doar cu acordul autorului.