aprilie 16, 2007

Nou in Periam

Autor: Cristi Mirea
În ultima vreme faţa Periamului se modifică tot mai des. Se observă că interesul pentru a moderniza localitatea noastră continuă să fie actual.
>> După ce am prezentat noua parcare pavată din faţa primăriei, acum s-au mai adăugat bănci şi stâlpi pentru gărduleţul din lanţ care înconjoară spaţiul verde.
>> Trotuarul care face legătura dintre primărie şi centru şi traversează parcul prin faţa bisericii ortodoxe se pavează.


>> În faţa instituţiilor şi a firmelor, precum şi în parcul central s-au montat coşuri de gunoi din material plastic, care sperăm că se vor înmulţi şi pe străzi cu locuinţe, deoarece hârtiile şi ambalajele de la băuturi până la mâncare se aruncă la voia întâmplării de către unii cetăţeni.
>> Noul panou de întâmpinare la intrarea în localitate despre care am menţionat într-un articol precedent, a fost acum montat. Din păcate s-au greşit urările din limba engleză şi germană. În engleză s-a gravat 'Welkome' dar corect este 'Welcome', iar în germană s-a trecut 'Willcommen' iar corect este 'Willkommen'.
>> Gardul care împrejumuia curtea restaurantului verde din centru care era pe jumătate dărâmat în ultimii ani a fost desfintat şi s-a început reclădirea.

>> S-au deschis şi două magazine de mobilă. Niarda SRL, despre care am scris deja că a preluat o parte din clădirea Fabricii de pălării oferă pe lângă mobilă şi produse electronice în sistem de rate cu transport la domiciliu. Vechiul Feroase Menaj care în ultimii ani oferea produse second hand s-a reprofilat şi acum oferă mobilier nou.