decembrie 29, 2009

Periam pe internet - editie de decembrie

La sfârşit de an vă prezint ultima ediţie a rubricii "Periam pe internet" din 2009. Mai jos puteţi găsi legături către mai multe articole postate pe ziare online care fac referire la Periam, evenimente din Periam sau Persoane din Periam.

Şi caritatea se poate învăţa - Renaşterea Bănăţeană
Pe portalul renaşterea.ro puteţi citi un articol despre actul de caritate al unui grup de studenţi de la Facultatea de Jurnalism şi Limbi Moderne Aplicate a Universităţii "Tibiscus" care au ajuns în contact cu o familie cu probleme din comună, familie identificată de către primarul Rodica Boancăş şi care a fost ajutată şi în trecut de către primăria Periam.
Pentru a citi articolul complet click aici. 


Reabilitarea drumului Periam - Sânnicolau Mare
Despre implementarea acestui proiect am scris de mai multe ori în 2009. Deşi lucrarea trebuia să fie deja începută anul acesta se pare că doar în 2010 sunt şanse de materializare a proiectului.
Pentru a citi articolul din Ziua de vest click aici.
Pentru a citi articolul de la Analog TV click aici.
Pentru a citi articolul din Adevărul de seară click aici.

Crăciunul orfanilor - Ziua de vest
Pe portalul Ziua de Vest a fost postat un articol despre acţiunea umanitară a Asociaţiei Evanghelistică şi de Caritate ,,Isus, Speranţa României”, împreună cu Biserica Creştină Baptistă ,,Eclesia” din Timişoara pentru copii din fostele centre de plasamente, din judeţ, printre care şi pentru cei din Periam.
Pentru a citi articolul complet click aici.

Cărţi pentru biblioteci - Adevărul de seară
Mai multe biblioteci din mediul rural, printre care şi din comuna Periam, vor primi donaţii de cărţi din partea Fundaţiei Serviciilor Sociale Bethany şi Centrul Europe Direct care au început o acţiune de colectare a cărţilor donate.
Pentru a citi articolul click aici.

Richard Wagner, Herta Müller, şi secretul timbrului întors - Adevărul de seară
În două articole postate pe portalul ziaurlui Adevărul de seară puteţi afla mai multe despre cum un periamoşan, tatăl scriitorului Richard Wagner din comuna Periam, care a emigrat în germania în 1987, a fost obligat să trimită scrisori cu informaţii falsificate de securitate şi cum acesta a reuşit să îşi atenţioneze fiul asupra veridicităţii conţinutului scrisorii.
Pentru a citi primul articol click aici.
Pentru a citi continuarea articolului click aici.