aprilie 13, 2009

Workshop la Periam Port

Mai jos puteti citi un articol preluat de pe situl oficial al primăriei comunei Periam:

Vineri, 10 aprilie si sâmbãtã 11 aprilie 2009, Periam Port a fost locatia unui workshop al studentilor de la Facultatea de Arhitecturã din Timisoara.

Coordonati de Prof. Dr. Arh. Bica Smaranda, Decan al Facultatii de Arhitectura din Timisoara si Arh. Diana Belci, grupul de 40 de studenti au vizitat zona Periam Port, deoarece locatia a fost aleasã pentru un proiect de semestru al studentilor. Acestia trebuie sã vinã cu idei pentru o posibilã amenajare a zonei de agrement Periam Port.






Studentii au fost receptivi la informatiile despre trecutul Periam Portului si despre situatia actualã a zonei de agrement. Pe baza acestor informatii vor realiza un proiect prin care sã integreze propriile viziuni în arhitectura existentã, pentru a se armoniza cât mai bine cu natura si cu nevoile zonei.




Desi proiectul are un scop didactic, ideile studentilor vor fi analizate si de cãtre Primãria Comunei Periam, pentru posibile implementãri a propunerilor care se pot realiza.
Studentii au fost încântati de locatia Periam Port, atât de aproape de marile orase (Timisoara si Arad) si au recunoscut potentialul pe care îl are zona, multi dorind sã revinã si cu alte ocazii. Prin un astfel de atasament fatã de locatie, sperãm cã proiectele vor fi mai personale si în concordantã cu valorile locale.

Text, video, foto: Cristi Mirea
Sursa: www.primatimperiam.ro