aprilie 05, 2009

Igienizarea comunei Periam

Vineri 3 aprilie si sâmbãtã 4 aprilie, pe raza comunei Periam a avut loc o actiune de igienizare a comunei. Actiunea a fost initiatã de primãria Periam si Terra Verde. La aceastã actiune au participat angajatii primãriei Periam, membrii ai comunitãtii rome si elevi ai Liceului Teoretic Periam.




Actiunea aceasta a fost fãcutã public prin anunturi pe pagina de internet a primãriei si a initiativei Terra Verde, pagina neoficialã a comunei Periam si prin afis la sediul primãriei. Aceastã actiune trebuia sã fie sustinutã si de voluntari, în afara grupurilor organizate mai sus mentionate. Din pãcate nu s-a prezentat nici mãcar un voluntar la aceastã actiune. Se pare cã periamosenii sunt lipsiti de simt civic si ecologic. Poate dupã ce veti vedea cât de frumoasã este natura când este curãtenie, poate nu veti mai arunca gunoaie în pãdure sau pe marginea drumurilor.

Dupã douã zile de muncã nu s-a reusit igienizara completã a comunei. S-au strâns peste 200 de saci de gunoaie si deseuri aruncate de vizitatorii Periam Portului si ai comunei. În comuna Periam gunoiul se ridicã sãptãmânal din europubele existente la fiecare casã din comunã, prin urmare nu pare logic sã aruncati saci întregi de gunoaie în pãdurile de la Periam Port.
Vom mai organiza pe viitor astfel de actiuni de igienizare la care sperãm sã participe si voluntari, si sperãm cã restul periamosenilor si turistilor vor constientiza cã nu putem transforma pãdurile în propria groapã de gunoi.




Text, foto, video: Cristi Mirea
Surse: www.primatimperiam.ro, terraverde.110mb.com