septembrie 14, 2008

Zilele Periamului - dupa ruga

Zilele Periamului 2008 au fost un moment excelent pentru periamoşeni de a se serba pe ei înşişi, această sărbătoare fiind dedicată tuturor cetăţenilor localităţii.

Vineri, în prima zi a sărbătorii a cântat formaţia de muzică populară Vărieşaana al cărui solist vocal, Tibi Mirea, este periamoşan. Ca şi invitată a cântat şi Lenuţa Donca. Şi pentru copii au fost multe atracţii cum ar fi topogan gonflabil, maşinuţe, carusel. La mici şi bere periamoşenii au privit spectacolul. Periamoşenii au dansat pe ritmurile muzicii populare, bucurându-se de temperatura ridicată a aerului. În jurul orei 24 a început să ploua şi apoi s-a luat curentul (ca de altfel de fiecare dată când plouă - mulţumim Enel), dar spectacolul de muzică live chiar se terminase. După 10 minute curentul a revenit şi cei care au mai rămas au dansat pe muzică de pe CD-uri.


Sâmbătă temperatura a scăzut simţitor în timpul diminieţii iar după amiaza a ieşit iarăşi soarele. La temperaturi de 18 grade celsius periamoşenii au urmărit un spectacol de dansuri populare de la trupe de dans din Periam şi din localităţile învecinate. De asemenea au putut asculta şi muzică populară cântată de corul din Periam. Seara a urcat pe scenă trupa Priamus care au interpretat câteva din melodiile rock clasice care au fost cântate de trupă de pe vremea când le interpretau la baluriule care se ţineau la Câminul Cultural Periam în anii 70. Ultima trupă care a urcat pe scenă sâmbătă seara a fost Styl Etno dance din Iaşi care au încins atmosfera, periamoşenii intrând în horă. Temperaturile scăzute de 16 grade celsius au fost rapid uitate.


Duminică vremea însă nu a mai ţinut cu periamoşenii şi la doar o oră după începerea spectacolului a început să plouă (conform previziunilor meteo). LIŢĂ LAURA şi ADI BIBOI au cântat muzică populară pentru cei care priveau spectacolul de sub umbrelele de la terase. Mai jos puteţi vedea imagini şi videoclipuri de la festivităţi.

GALERIE FOTO


GALERIE VIDEO

Vărieşana Live (solist Tibi Mirea)
Lenuţa Donca Live
"Mugur de Tezaur" din localitatea Periam
Doina Golobului din localitatea Gotlob
Doina din oraşul Sânnicolau Mare
Doina Golobului (dans ţigănesc) din localitatea Gotlob
Doina (dans sârbesc) din Sânnicolau Mare
Formaţia de căluşari din localitatea Pesac

Trupa de dans folcloric din Periam
Priamus din localitatea Periam
Nita acompaniat de Priamus din Periam

Styl Etno Dance din Iaşi
Liţă Laura live


Adi Biboi live


Text, foto şi video: Cristi Mirea