mai 12, 2008

Finalizare castel apa

Peste aproximativ doua luni, lucrarile de reabilitare a sistemului de alimentare cu apa in Periam vor fi finalizate. Pentru buna funcţionare a noului sistem de alimentare cu apă este necesară asigurarea debitelor nominale şi a presiunii optime.

In urma demersurilor efectuate de primarul comunei Periam, d-na Rodica Boancas, aceste conditii de functionare vor fi asigurate prin finalizarea lucrarilor si punerea in functiune a castelului de apa care are capacitatea de 300 mc. Lucrarile la castelul de apa, care este o constructie de utilitate publica, au fost intrerupte de aproape 20 ani.

Se impune cu stricteţe reluarea şi terminarea acestor lucrări atât din punct de vedere tehnic, pentru a stopa degradarea lucrărilor executate până în prezent, cât şi din punct de vedere al asigurării necesarului de apă pentru populaţie.

Castelul de apă este amplasat la începutul reţelei de apă şi va fi alimentat din doua foraje amplasate în apropiere. Pe langa reducerea consumului de energie electrica necesara pomparii, care se realizaeza in prezent prin patru pompe, prin alimentarea sistemului din castel, vor fi realizate următoarele funcţiuni:

  • asigurarea rezervei de apă potabilă;

  • asigurarea rezervei de incendiu;

  • compensarea variaţiilor orare de debit;

  • asigurarea presiunii în reţea.

Primaria comunei Periam